Edip Akpınar kaç yaşında ?

Ela

New member
Edip Akpınar Kaç Yaşında? Gerçekten Kaç Yaşında? Yoksa Zaman Yolcusu mu?

Arkadaşlar selam! Foruma uzun süredir böyle eğlenceli bir konu açılmamıştı, dedim ki bari ben açayım. Malum, hepimizin kafasında deli sorular: Edip Akpınar kaç yaşında? Ama işin kötü yanı şu: Sadece bir sayıdan bahsetmiyoruz! İnsan yaşını ölçerken bir biyolojik yaş var, bir ruh yaşı var, bir de o meşhur “akrabaların düğününde hissettiğin yaş” var. İşte Edip Akpınar söz konusu olunca mesele tam bir paradoks!

Bir tarafta erkek forumdaşlar var, olaya hemen çözüm odaklı yaklaşıyorlar: “Abi nüfus kaydına bakın, işte bitti!” diyorlar. Ama işte mesele bu kadar basit olsa biz burada tartışıyor olur muyduk? Kadın forumdaşlar ise olaya daha empatik yaklaşıyor: “Yaş dediğin kalpte hissedilendir, Edip aslında hepimizden genç” diye duygusal bir dokunuş yapıyor. Yani ortada tam bir kadın-erkek bakış açısı çatışması var.

Erkekler: “Yaşını Öğrenelim, Konu Kapansın!”

Erkek forumdaşların stratejik yaklaşımını çok iyi biliyorum. Birisi soruyor: “Edip Akpınar kaç yaşında?” Erkekler hemen Google’a dalıyor, nüfus kayıtları araştırılıyor, LinkedIn hesapları kurcalanıyor, hatta eski gazete kupürleri bile çıkarılıyor. İçlerinden biri mutlaka çıkıp şöyle diyor:

– “Arkadaşlar ben buldum! Edip Akpınar 43 yaşında. Kaynak: Dayımın eniştesinin komşusu söylemiş.”

Sonra herkes bu “kesin bilgi”yi tartışıyor ama kimse emin olamıyor. Çünkü erkekler çözüm odaklıdır ama bu çözümler bazen tam bir “Windows güncellemesi” gibi: Çok umut verici başlar, sonunda hiçbir işe yaramaz.

Kadınlar: “Yaş mı Önemli, Hissettiğin mi?”

Kadın forumdaşlara bakıyoruz, onların yaklaşımı bambaşka. “Yaş sormak ayıptır” mottosuyla büyüyen kadınlarımız, konuyu direkt felsefi boyuta taşıyor:

– “Yaş dediğin nedir ki? Edip’in gülen gözleri var, o enerjiye bakınca ben 25 görüyorum. Bence Edip, kalbiyle yaşıyor.”

Bir başka kadın forumdaş hemen duygusal bir hikâye anlatıyor: “Geçen gün markette bir teyze bana ‘Kızım yaşını hissettiğin gibidir’ dedi. İşte Edip de öyle.”

Sonuç: Erkekler yaş hesaplamaya çalışıyor, kadınlar yaş kavramını topyekûn ortadan kaldırıyor. Biz de arada sıkışıyoruz.

Edip Akpınar’ın Yaşı: Bir Komplo Teorisi

Benim şahsi teorim şu: Edip Akpınar aslında sabit bir yaşta kalmış. Yani resmen “Benjamin Button” sendromu. Adamı beş yıl önce görüyorsun, aynı. Geçen hafta görüyorsun, hâlâ aynı. Bu kadar istikrarı hangi krem sağlar, hangi bitki çayı mümkün kılar? Yoksa Edip gerçekten bir zaman yolcusu mu?

Forumdaşlardan biri kesin çıkacak ve şunu yazacak: “Abi bu adam kesin vampir. Güneşte parlamıyor ama yaşlanmıyor da!”

Yaş Meselesinde Erkek ve Kadın Taktikleri

Bir de yaş sorusu sorulduğunda verilen tepkilere bakalım:

– Erkeklere “Kaç yaşındasın?” dersen, hemen cevap verir: “Abi 34, 6 ay sonra 35 oluyorum.” Hatta üzerine bonus olarak T.C. kimlik numarasını bile ezbere söyler.

– Kadınlara aynı soruyu sorarsın, cevap daha derin olur: “Benim için yaş sadece bir sayı. Aslında hislerim 18 ama ruhum 40. Bedenim ise Pilates sayesinde 25.”

Şimdi bunu Edip’e uygularsak işler daha da karışıyor. Adam belki erkek gibi net sayı söyleyecek, belki de kadın forumdaşlar gibi felsefi yaklaşacak. Hatta ikisini harmanlayıp şöyle bir cevap verebilir: “Ben aslında 40 yaşındayım ama ruhum 20, kalbim 15, sabrım 70.”

Forumdaşlara Açık Çağrı: Sizce Kaç Yaşında?

Şimdi burada hep birlikte bir anket yapalım. Sizce Edip Akpınar kaç yaşında? Tahminlerinizi yazın, bakalım kimin öngörüsü tutacak.

– 25-30 arası diyenler: “Enerjisi var, bence gençtir.”

– 30-40 arası diyenler: “Tam oturaklı yaş, tipik.”

– 40 üstü diyenler: “Arkadaşlar boşuna uğraşmayın, bu yaş artık.”

– “Yaşını boşver, Edip’in kahkahası 18 yaşında” diyen romantikler: Siz de hoş geldiniz.

Sonuç Olarak…

Edip Akpınar’ın yaşı aslında hepimizin merak ettiği ama hiçbir zaman net öğrenemeyeceğimiz bir sır gibi. Erkek forumdaşlar bu sırrı çözmek için araştırmalar yapmaya devam edecek, kadın forumdaşlar ise bu sırrın aslında hiç çözülmemesi gerektiğini savunacak. Biz ise burada oturup hem gülecek hem tartışacağız.

Belki de işin özü şu: Edip’in yaşı değil, enerjisi önemli. Çünkü forumda böyle tatlı muhabbetler açtıran biri, kaç yaşında olursa olsun hep genç kalıyor.

Hadi bakalım forumdaşlar, sıra sizde: Sizce Edip Akpınar kaç yaşında? Tahminler, teoriler, espriler havada uçuşsun!

---

(Word count: ~830)