Faizsiz bankacılık için yeni düzenleme

semaver

Global Mod
Global Mod
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nca (BDDK) Faizsiz Bankacılık Prensip ve Standartlarına Ahenge Ait Bildirimde Değişiklik Yapılmasına Dair Bildiri’de yapılan değişikliğe bakılırsa, müşavere komitesi üyeliğine ait olarak bir kişinin en çok iki bankanın müracaat komitesinde nazaranv alabilmesine ait karar, kalkınma ve yatırım bankalarının müracaat komitelerindeki üyelikler hakkında uygulanmayacak.

BDDK’nın bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan bildirisine göre, kelam konusu bildirimin kalkınma ve yatırım bankalarına ait kararlarını düzenleyen kısmında 15’inci unsurun ikinci fıkrası, “Kalkınma ve yatırım bankaları, 5’inci unsurun birinci fıkrasında belirtilen istişare komitesi tesis etme yükümlülüğünü, birlik tarafınca uygun görülen kuruluşlardan hizmet alımı yapmak suretiyle de yerine getirebilir. Dışarıdan hizmet alınması durumunda bu bildirimin istişare komitesine ait 4’üncü, beşinci fıkrası hariç 5’inci, 6’ncı, 7’nci, 8’inci ve 12’nci unsurları ile 14’üncü unsurunun birinci fıkrasının (h) bendi kararları kıyasen uygulanır.” formunda değiştirildi.

Bu değişiklik ile müşavere komitesi üyelerinin gorevlendirilme koşullarını düzenleyen 5’inci unsurun 5’inci fıkrası hariç tutuldu.

Tebliğde, 15’inci hususa yeni getirilen fıkra ise şu biçimde:

“Danışma komitesi üyeliğine ait olarak 5’inci unsurun beşinci fıkrasında yer alan, bir kişinin en çok iki bankanın istişare komitesinde bakılırsav alabilmesine ait karar kalkınma ve yatırım bankalarının istişare komitelerindeki üyelikler hakkında uygulanmaz.”

Tebliğ, bugün prestijiyle yürürlüğe girdi.

KAYNAK: AA

Okumaya devam et...
 
Üst