G7 liderleri Hiroşima atom bombasının kurbanlarını anıyor

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Hiroşima’da G7’nin esasını tartışırken, G7 ülkelerinin uluslararası toplumda “özel bir sorumluluğu” olan Çin ile “yapıcı ve istikrarlı” bir ilişki hedeflemesi gerektiğini söyledi. Michel, “Çin ile yapıcı ve istikrarlı bir ilişki, ortak çıkarlarımıza hizmet ediyor” dedi. “Çin’in uluslararası toplumda özel bir sorumluluğu var ve uluslararası kurallara saygı duyması gerekiyor” diye devam etti. Michel ayrıca “Çin’in Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırganlığına son vermede rol oynadığını” ve G7 ülkelerinin “ekonomik olanlar da dahil olmak üzere Çin ile istikrarlı ilişkiler sürdürmeyi” başardığını umdu.


“Daha iyi ve daha etkili birine ihtiyacımız var. Küresel Güney ile işbirliği. Bu nedenle, serbest ve açık bir uluslararası ekonomik düzeni şekillendirmek için birlikte çalışmalı, açıklık, şeffaflık, adil rekabet (çünkü aynı zamanda adil olmayan hiçbir pazar özgür olamaz) ve kural ilkelerine bağlı kalırken ticari ilişkileri genişletmeye odaklanmalıyız. hakkı” ifadesi yerine İtalyan kaynaklarından öğrenilenlere göre, Başbakan Giorgia Meloni G7’nin ilk çalışma oturumunda yaptığı konuşmada küresel ekonomiye odaklandı.


Kiev ve Başkan Zelensky Japonya’daki G7’de hazır bulunacak


Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi, Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky’nin Japonya’da yapılacak G7 zirvesine bizzat katılacağını doğruladı. Bu, Rus işgalinin başlamasından bu yana devlet başkanının Asya’ya yaptığı ilk ziyaret. “Başkanımızın Hiroşima’daki G7 zirvesinde olmayacağından kim şüphelenebilirdi ki, ülkemizin sürdürülebilirlik sorunlarını çözmek için ülkenin ihtiyaç duyduğu her yerde, dünyanın herhangi bir yerinde başkanımızın bulunacağından emindik.” konsey sekreteri Ukrayna televizyonuna söyledi. Hiroşima’da “çok önemli önlemler alınacak ve bu nedenle Zelensky’nin fiziksel varlığı, ülkenin çıkarlarını savunmak için kesinlikle önemlidir”.
 
Üst