“İnsan hakları mücadelem bitmiyor”

taklaci09

Global Mod
Global Mod
röportajda patrick zeki ekler: “Üniversitedeki meslektaşlarımın serbest bırakılmam için önemli bir şey yapabileceklerini biliyordum. Bununla birlikte, Bologna sokaklarında ve İtalya’nın her yerinde binlerce insanın adımı haykırdığını göreceğimi hiç hayal etmemiştim.”


Son günlerde öğrencinin sahip olduğu ilk kez kendini savunma imkanı: “Avukatlarımla birlikte düşündüğüm her şeyi madde madde açıklamak istedim. Bu büyük bir memnuniyet çünkü bu ana gelmek için çok mücadele verdik”.


Özgürlük karşılığında fikirlerinizden vazgeçmeyi hiç düşündünüz mü? “Hayır, asla – diye yanıtlıyor Zeki ikna olmuş bir şekilde -. Yedi yıldır İnsan hakları mücadelemi sürdürüyorum. ve tutuklanmamdan önce, tutuklanma sırasında veya sonrasında vazgeçmeyi düşündüğüm bir an bile olmadı.”






2021’in sonunda serbest bırakılacağı haberini verdiklerinde, “felç geçirdim. Bunun gerçekten olabileceğini hayal etmemiştim. Hatırlıyorum. özgürlüğün ilk haftaları: Bunun gerçek olduğuna inanamadım, bir gün uyanıp tekrar hapse girmekten korktum”.


Bu arada, Şubat ayının sonunda, duruşma duruşma tekrar ertelendi: bir sonraki tarih, 9 Mayıs’ta.
 
Üst