Malta, bir gezide yara izleri: İtalyan öğrenci mahkum edildi

taklaci09

Global Mod
Global Mod
12 Mart 2023 10:05


Varese ilinden 18 yaşındaki bir çocuk, bir güvenlik görevlisi tarafından suçüstü yakalandı ve hemen yargılandı. Portal, Unesco mirası alanı olarak tanınan bir arkeolojik sit alanının bir parçasıdır.




UNESCO mirası – Gozo adasındaki Gigantia’nın anıtsal dini kompleksi, beş bin yıldan daha eskidir ve Malta’da Unesco Dünya Mirası Alanı olarak tanınan bir arkeolojik sit alanının parçasıdır. Hükümet kurumu Heritage Malta yaptığı açıklamada, eylemi kayıtsız şartsız kınadı: “İtalyan bir öğrenci, bu Neolitik anıtın ana kapılarından birine harfler kazıyarak onarılamaz bir hasara neden oldu”.







Cümle – Bu nedenle genç adam önce karakola götürüldü, ardından Gozo Mahkemesi’nin acil bir oturumu sırasında çağrıldı ve sonunda ertelenmiş cezası ve on beş bin avro para cezası ile iki yıl hapis cezasına çarptırıldı. Devlet kurumu daha sonra basın açıklamasını şu yazıyla bitirdi: “Geçtiğimiz aylarda müzelerinde ve sitelerinde güvenliği artırmak için önemli ölçüde yatırım yapan Miras Malta, güvenlik görevlisinin zamanında müdahalesinden duyduğu memnuniyeti ifade ediyor”.









İlgili
 
Üst