Microsoft: Edge güncellemesi yanlışlıkla Copilot uygulamasını yükleyebilir

bencede

New member
Windows yazılım listesine “Windows'ta Copilot için Microsoft Sohbet Sağlayıcısı” adı verilen yeni bir girişi merak edenlerin izinsiz girişten veya kötü amaçlı yazılım bulaşmasından korkmasına gerek yok. Microsoft şimdi, Microsoft Edge web tarayıcısı için Mart ayı sonlarında kullanıma sunulan bir güncellemenin paketi yanlış yüklediğini açıkladı.

Duyuru



Windows sürüm sağlık notlarındaki bir girişte Microsoft, ilgili MSIX paketinin kurulumundan 28 Mart'tan bu yana kullanıma sunulan 123.0.2420.65 Edge güncellemesinin sorumlu olduğunu açıklıyor. Kurulumdan sonra, Windows ayarlarınızda “Yüklü uygulamalar” altında “Windows'ta Copilot için Microsoft Sohbet Sağlayıcısı” girişi görünebilir.

Microsoft: Sorun değil


Redmond geliştiricilerinin “Copilot için Sohbet Sağlayıcısı”nın herhangi bir program kodunu veya işlemini yürütmediğini belirtmesi önemlidir. Ayrıca cihaz veya ortam verilerini hiçbir biçimde yakalamaz, analiz etmez veya iletmez.

Paket aslında bazı Windows aygıtlarını gelecekte Windows Copilot'un etkinleştirilmesine hazırlamak için tasarlandı, ancak hepsi için değil. Yüklenen bileşen Microsoft Copilot uygulamasının yüklenmiş gibi görünmesine rağmen Copilot'u tam olarak yüklemez veya etkinleştirmez.

Gelecekteki bir düzeltmenin parçası olarak, “Copilot için Sohbet Sağlayıcısı” bileşeni, Microsoft Copilot'un etkinleştirilip yüklenmediği cihazlardan kaldırılacaktır. Buna çoğu Windows Server cihazı dahildir. Microsoft'un açıklamasına göre Windows 11 23H2, 22H2 ve 21H2'nin yanı sıra Windows 10 22H2 ve Windows Server 2022 de etkileniyor.


(Bilmiyorum)



Haberin Sonu
 
Üst