TSK kanun nedir ?

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Turk Silahl Kuvvetleri (TSK) Kanunu: Bir Genel Baks

TSK kanunu, Turk Silahl Kuvvetlerinin (TSK) doktrininin, organizasyonunun ve isleyisinin temelini olusturan, Turkiye Cumhuriyeti Anayasasna dayal bir duzenlemedir. Kanun, TSK'ya ait tum kurumlarn ve kuruluslarn faaliyetleri ve sorumluluklarn belirleyen kapsaml hukuki bir belgedir.

Kanunun Amac

TSK kanununun amac, Turkiye Cumhuriyeti'nin kamu yonetimi, savunma gucu, guvenligi ve korunmasn saglamaktr. Kanun, Turkiye Cumhuriyeti'nin kurum ve kuruluslarnn calsma sekillerini, silahl kuvvetlerin misyonunu ve bu misyonu yerine getirecek uygulamalarn belirlemeyi ve guvenlik gorevlerini yerine getirmeyi amaclamaktadr.

Kanunun Detaylar

TSK kanunu, Turkiye Cumhuriyeti Anayasasna gore TSK'nn misyonu ve faaliyetlerini, silahl kuvvetlerin kurulusu ve calsma sekillerini, TSK bunyesindeki tum kuruluslarn sorumluluklarn, komuta ve yonetim yapsn, askeri hizmet, egitim ve gorevleri, silahl kuvvetlerin ucretleri, odemeleri ve diger yararlarn, kamu hizmetlerini ve askerlik meslegini ifade eden kapsaml bir duzenlemeye sahiptir.

Kanunun Uygulanmas

TSK kanunu, Turkiye Cumhuriyeti'nin Anayasasna uygun olarak uygulanr. Turkiye Cumhuriyeti Basbakanlg, bunyesindeki silahl kuvvetleri, bunyesindeki kuruluslar ve bunyesinde bulunan diger kamu kurum ve kuruluslarn, kanunun cercevesinde kontrol etme ve denetleme sorumlulugu ile yukumludur.

Sonuc

TSK kanunu, Turkiye Cumhuriyeti'nin silahl kuvvetlerinin misyonunu, faaliyetlerini, kuruluslarn ve calsma sekillerini, komuta ve yonetim yapsn, askeri hizmet, egitim ve gorevleri, ucretleri, odemeleri ve diger yararlarn ongoren genis bir duzenlemeye sahiptir. Kanun, Turkiye Cumhuriyeti Anayasasna uygun olarak uygulanr ve Basbakanlk tarafndan kontrol edilir ve denetlenir.