Yapay zeka spam'ına karşı Google Core güncellemesi

bencede

New member
Üretken yapay zeka (AI) kullanılarak, arama sonuçlarında daha da fazla spam, eskisinden daha kolay ve hızlı bir şekilde vurgulanabilir. Bu arada Google yalnızca gerçekten yararlı içeriğe sahip web sitelerini görüntülemeye çalışır. Buna göre arama motorunun son büyük güncellemesine “Faydalı İçerik Güncellemesi” de deniyor, bu da faydalı içeriğe öncelik vermesi gerektiği anlamına geliyor. Google artık AI spam'ını daha iyi filtrelemek istiyor. Bu nedenle, olağan temel güncellemelerden “daha karmaşık bir güncellemedir”.

Duyuru



Geliştirici blog gönderisine göre, Google Arama'nın Mart güncellemesinin “tıklamaları tetiklemek için tasarlandığı izlenimini veren” içeriğin daha az gösterilmesi bekleniyor. Bunun yerine kullanıcıların yararlı bulduğu daha fazla içerik göstermesini istiyoruz. Google'a göre önümüzdeki haftalarda web sitelerine gelen trafikte bir düşüş gören herkes, her şeyi doğru yapıp yapmadığını kendisine sormalıdır. “İnsanları tatmin eden içerik sundukları sürece içerik oluşturucuların uygulaması gereken bir haber veya özel bir tavsiye yok.” Google, prosedürü bir yardım sayfasında açıklıyor. Elbette yapay zeka spam yaratıcıları da bunları okuyabilir ve kullanmaya çalışabilir ki bu da şu ana kadar açıkça işe yaradı.

Google'ın özellikle yararlı içeriği nasıl tanıdığı ve onu spam'den nasıl ayırdığı aslında açıklanmadı: “Yararlı içeriğin tanınması için tek tip bir sistem yoktur. Bunun yerine, merkezi sınıflandırma sistemlerimiz çeşitli sinyaller ve sistemler kullanır.”

Google'ın yeni spam önleme kuralları


Güncelleme ayrıca spam yönergelerinin yeni bir sürümünü de içeriyor. Google, genellikle “yeterli orijinal veya katma değerli içerik oluşturulmadan bir program tarafından oluşturulan” otomatik olarak oluşturulan içeriği yasaklar. Yapay zeka tarafından oluşturulan içerik, bir şekilde yararlı veya benzersiz olmadığı sürece bunun bir parçasıdır. Yönerge ayrıca, kontrol edilmemiş basit çevirileri ve farklı web siteleri tarafından basitçe yeniden yazılan veya birleştirilen ancak kullanıcıya herhangi bir katma değer sağlamayan metinleri de kapsamaktadır.

ayrıca oku

Daha fazla göster



daha az göster




Google, arama sonuçlarında üst sıralarda görünmek isteyen siteleri gruplandırmak için “içerik ölçeklendirmenin kötüye kullanılması” terimini kullanıyor. “Bu yeni politika, otomatik olarak oluşturulan içeriğe yönelik önceki anti-spam politikamızı temel alıyor ve içerik ister otomasyonla, ister insan çabasıyla, ister insan ve otomatikleştirilmiş süreçlerin birleşimiyle oluşturulmuş olsun, içeriğin kötüye kullanımını ele almak için gerektiğinde harekete geçebilmemizi sağlıyor. ” Yapay zeka spam'ı etkileniyor ancak direktif öncelikle üretim yönteminden ziyade içeriğin kalitesini hedefliyor.

“İtibarın kötüye kullanılması” da kılavuzlarda bildirilen yeni bir vakadır. Bu, diğer kişilerin gerçekten güvenilir siteleri aracılığıyla üçüncü taraf içeriklerinin yayınlanmasını içerir. Bu gibi durumların tespit edilmesi durumunda Google uyarı gönderir. Ancak üçüncü taraf tedarikçilerden gelen her şeyin mutlaka kötü olduğu söylenemez; Google örnek olarak “yerel reklamcılığı”, yani içeriğin kalitesi ana sayfanın kalitesinden farklı olsa bile, bu şekilde tanınabilen ve okuyucuların kafasını karıştırmayan reklamları göstermektedir.


(emw)



Haberin Sonu
 
Üst